Ångkokt sparris med hollandaisesås

Ångkokt sparris med hollandaisesås

Ångkokt sparris med hollandaisesås

Ångkokt sparris med hollandaisesås

Sparris med hollandaisesås är en klassisk förrätt. Det går att fuska med sås på påse men vi rekommenderar att du gör den själv då en hemlagad hollandaisesås är absolut godast.

6 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

12 st
Grön färsk sparris
3 st
Äggulor
2 msk
Torrt vitt vin
1 dl
1 msk
Färskpressad citronsaft

Gör så här

  1. Smält smöret till rumstemperatur
  2. Rigga ett vattenbad genom att ställa en rundbottnad bunke i en kastrull med sjudande vatten.
  3. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör.
  4. Smaksätt med citron och vitpeppar eller cayennepeppar.
  5. Servera direkt på ångkokt sparris.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.