Fortsätt till innehållet
Sparris med hollandaisesås

Sparris med hollandaisesås

Sparris med hollandaisesås är en klassisk förrätt. Det går att fuska med sås på påse men vi rekommenderar att du gör den själv då hemlagad hollandaisesås är absolut godast.

Sparris med hollandaisesås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3¼ dl
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 30  färsk grön sparris
  • äggulor
  • 2 msk vitt vin, torrt
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 0 kg salt, vitpeppar eller cayennepeppar

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Koka upp en annan kastrull med vatten till ett vattenbad. Ta from en rundbottnad bunke som passar på kastrullen.
  3. Vispa samman ägg och vin i bunken över vattenbadet tills det börjar tjockna. Ta av från värmen och vispa i smöret, först bara några droppar och sedan en tunn stråle, tills såsen har blivit tjock som en majonnäs.
  4. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar eller cayennepeppar.
  5. Skär eller bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen några minuter i saltat vatten.
  6. Servera med såsen.
  7. Tips: om du vill kan du försiktigt värma på såsen i vattenbadet innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.