Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
30 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 600 g ankbröst
- 0 kg salt och peppar
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Puré
- 6 mandelpotatisar
- ½ blomkålshuvud
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 msk
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 0 kg salt och svartpeppar
Sås
- 3 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
-
2 msk
Valio Laktosfri Smör, till stekningSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk strösocker
- 5 dl rött vin
- 3 dl vatten
- 3 msk kalvfond, koncentrerad
- 1 lagerblad
- 3 msk balsamvinäger
- 2 tsk maizena för såser
- 0 kg salt och svartpeppar
Friterad palsternacka
- 1 palsternacka
- 1 dl matolja, till fritering
- 0 kg salt
Dela recept
Instruktioner
Puré
- Skala potatisen och ansa blomkålen.
- Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 20 minuter.
- Häll av vattnet och vispa i smör och mjölk till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Sås
- Skala och finhacka löken.
- Stek löken mjuk i en kastrull med smör.
- Strö över socker och låt löken karamelliseras.
- Slå på vin, vatten, fond, lagerblad och vinäger. Låt sjuda tills ca hälften kokat bort. Vispa ned maizena.
- Sila bort löken och kryddorna med en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Koka upp såsen igen vid servering.
Friterad palsternacka
- Skala palsternackan och strimla den fint.
- Hetta upp oljan till 180°. Fritera palsternackan gyllene, lyft ur och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
Servering
- Torka av ankan med hushållspapper.
- Stek den med skinnsidan nedåt i en stekpanna, grillpanna eller på grillen tills den fått ordentligt med färg, vänd och stek köttsidan lätt. Salta och peppra.
- Stek ankan färdig på 150°C ca 15 minuter, till en innertemperatur på ca 55°C.
- Låt köttet vila ca 10 minuter och skiva sedan tunt.
- Servera ankan med mos, sås och den friterade palsternackan. Garnera gärna med lite örter och servera med en sallad.
Till recepten
Dela recept