Fortsätt till innehållet
Ankbröst med apelsin och rosmarin

Ankbröst med apelsin och rosmarin

Ankbröst med apelsin och rosmarin

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ankbröst
  • 0 kg salt och peppar
  • 0 kg färska rosmarinskvistar
  • vitlök
  • 1 dl apelsinsaft
  • ½ dl
    Valio Laktosfri smör 4x5 kg
    Valio laktosfritt smör 5 kg passar utmärkt till det stora baket eller matlagningen. Innehåller ej…
    Valio smör 4x5 kg laktosfri

Instruktioner

  1. Lägg ankbrösten på en skärbräda. Snitta skinnet i rutmönster. Gnid in i salt och peppar på båda sidor.
  2. Lägg ankbrösten med skinnsidan nedåt i en kall stekpanna och rosta på medelvärme tills ungefär hälften av fettet har smält och ytan är krispig och fint brynt.Tillsätt rosmarinkvistar och vitlök i pannan, vänd på ankbrösten och bryn köttsidan.
  3. Tillsätt smör och juice i pannan, låt reducera i ca 8 minuter. Ankan ska fortfarande vara mjuk men fast. Ta av pannan från plattan och låt vila under lock i 5 minuter.
  4. Skiva ankan och pensla med skyn. Servera med potatis och en grönsallad.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.