Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
8 h
Totalt
8 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 150 g pepparkakor
-
60 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning
- 6 gelatinblad
- 2 msk varmt vatten
- 5 dl äppelmos
- 1½ dl strösocker
- 200 g färskost
- 1 tsk vaniljsocker
- ¾ tsk kanel
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dekoration
- 0 kg pepparkakor
- 0 kg hallon
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Klipp en bit bakplåtspapper i en storlek som täcker botten på en springform (Ø 24-26 cm). Smörj kanterna med smör och strö ströbröd på kanterna.
- Mixa pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Tryck försiktigt ut blandningen i botten av formen.
Fyllning
- Förbered fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 - 10 min. Krama ur vattnet från bladen och häll en skvätt kokande vatten (2 matskedar) över gelatinbladen. Blanda ingredienserna till fyllningen och tillsätt sedan vispgrädden.
- Häll fyllningen i formen. Jämna till ytan med en slickepott, täck över med folie och låt kakan stelna i kylen över natten.
Dekoration
- Ta ut kakan från formen. Dekorera med pepparkakor och hallon.
Till recepten
Dela recept