Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bearnaisesås

En klassisk bearnaisesås är inte så svårlagad som dess rykte kanske påstår. Ta det lugnt, läs noggrant och lär dig göra hela familjens favoritsås hemma – laktosfri så den passar alla. Sen är det bara att briljera.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

300 g
2 st
Schalottenlökar
4 msk
Rödvinsvinäger
½ dl
Vatten
2 msk
Hackad färsk dragon
2 st
Äggulor
1 msk
Citronsaft
2 krm
Salt
½ krm
Vitpeppar
2 msk
Hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Hacka persiljan, dragonen och schalottenlöken fint.
  2. Smält smöret och håll det varmt i ett vattenbad på ca 50 °C.
  3. Koka upp löken, vinägern och vattnet i en kastrull så det reduceras till hälften.
  4. Sila av löken och mät upp så att vätskan är ca ½ dl.
  5. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt dragonen.
  6. Vispa ner äggulorna, gärna med elvisp.
  7. Häll ner smöret sakta under ständig kraftig vispning, så att såsen inte skär sig.
  8. Vänd i persiljan och smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.