Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bearnaisesås

En klassisk bearnaisesås är inte så svårlagad som dess rykte kanske påstår. Ta det lugnt, läs noggrant och lär dig göra hela familjens favoritsås hemma – laktosfri så den passar alla. Sen är det bara att briljera.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

300 g
2 st
Schalottenlökar
4 msk
Rödvinsvinäger
½ dl
Vatten
2 msk
Hackad färsk dragon
2 st
Äggulor
1 msk
Citronsaft
2 krm
Salt
½ krm
Vitpeppar
2 msk
Hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Hacka persiljan, dragonen och schalottenlöken fint.
  2. Smält smöret och håll det varmt i ett vattenbad på ca 50 °C.
  3. Koka upp löken, vinägern och vattnet i en kastrull så det reduceras till hälften.
  4. Sila av löken och mät upp så att vätskan är ca ½ dl.
  5. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt dragonen.
  6. Vispa ner äggulorna, gärna med elvisp.
  7. Häll ner smöret sakta under ständig kraftig vispning, så att såsen inte skär sig.
  8. Vänd i persiljan och smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›