Fortsätt till innehållet
Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake är en färgsprakande tårta som passar året runt. Perfekt när man vil ha en kaka utan att använda ugnen. Marmorera fyllningen med hjälp av blåbärspuré eller blanda purén med färskostfyllningen så blir kakan vackert lila.

Blåbärscheesecake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

 • 150 g kex, t ex Digestive
 • 60 g
  Valio Laktosfri smör
  Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
  Valio Laktosfri smör 200 g
 • ½ tsk kardemumma, mortlad eller malen

Fyllning

Dekoration

 • 0 kg blåbär
 • 0 kg ätbara blommor

Instruktioner

 1. Smält smöret. Krossa kexen. Blanda smör, kex och kardemumma och tryck ut smeten i en springform (Ø 23 cm) klädd med bakplåtspapper.
 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
 3. Vispa grädden fast. Vispa färskost och yoghurt till en jämn smet med en elvisp.
 4. Koka upp ca 2 msk vatten. Smält 5 gelatinblad i vattnet. Häll blandningen i färskost/yoghurtblandningen under omrörning.
 5. Vänd ner den vispade grädden.
 6. Mosa blåbären och sockret. Koka upp hälften av blandningen i en kastrull. Smält de två resterande gelatinbladen i den kokande blåbärsblandningen. Blanda med resten av bläbären.
 7. Häll hälften av färskostfyllningen i formen. Skeda över hälften av blåbärspurén och gör ett mönster/marmorera genom att dra skedens handtag eller en kniv genom pölarna. Häll på resten av färskostfyllningen, fyll på med blåbärspuré och marmorera och bred sen över blåbärspuré som ett jämnt lager. Täck formen med plastfolie och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
 8. Dekorera tårtan med färska blåbär och ätbara blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.