Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake är en färgsprakande tårta som passar året runt. Marmorera fyllningen med hjälp av blåbärspuré eller blanda purén med färskostfyllningen så blir kakan vackert lila.

12 Portioner
5 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

botten

150 g
havrekex
60 g
½ tsk
kardemumma

fyllning

7 st
gelatinblad
2 dl
600 g
2 dl
250 g
blåbär
2 msk
strösocker

dekoration

Blåbär
Ätbara blommor

Gör så här

  1. Krossa kexen. Blanda i smält smör och kardemumma och blanda till en jämn smet. Tryck ut smeten i en springform (Ø 23 cm) klädd med bakplåtspapper.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Vispa grädden. Mixa färskost och yoghurt till en jämn smet med hjälp av en elvisp.
  4. Koka upp ca 2 msk vatten. Smält 5 gelatinblad i vattnet. Häll blandningen i färskost/yoghurtblandningen under omrörning.
  5. Tillsätt till sist den vispade grädden.
  6. Mosa blåbären och sockret. Koka upp hälften av blandningen i en kastrull. Smält de två resterande gelatinbladen i den kokande blåbärsblandningen. Blanda resten med blåbärsmoset.
  7. Häll hälften av färskostfyllningen i formen. Skeda blåbärspurén ovanpå och marmorera med hjälp av skedens handtag. Häll resten av färskostfyllningen i formen, marmorera den genom att blanda lätt med blåbärspurén och häll sedan resten av blåbärspurén på toppen. Täck formen med plastfolie och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  8. Dekorera tårtan med färska blåbär och ätbara blommor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.