Halloncheesecake

Halloncheesecake

Halloncheesecake

Mjuk mandeltårtbotten, färska hallon och färskostfyllning är en fantastiskt god kombination. Tårtan är glutenfri och även laktosfri om du använder laktosfri choklad.

12 Portioner
6 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

botten

150 g
mandelmassa
100 g
2 st
ägg
2 msk
majsstärkelse
2 g
vaniljpulver

fyllning

4 st
gelatinblad
200 g
hallon
400 g
2 st
äggvitor
¾ dl
strösocker
2 dl
1 msk
limejuice

glasyr och dekoration

1 st
gelatinblad
200 g
hallon
2 msk
strösocker
100 g
hallon (färska)
100 g
vit choklad
ätbara blommor

Gör så här

  1. Botten

  2. Vispa rumsvarmt smör och mandelmassa till ett lätt, fluffigt skum. Tillsätt rumsvarma ägg, ett i taget och vispa väl. Sikta ner stärkelsen och vaniljpulvret i skummet. Blanda tills smeten är slät.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd springform Ø 20 - 22 cm. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna innan kakan lossas från formen.
  4. Lägg den gräddade mandelbottnen i en springform Ø 23-24 cm klädd med bakplåtspapper.
  5. fyllning

  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att mjukna. Lägg ut hallonen på toppen av tårtan. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret i omgångar under vispningen. Vispa grädden.
  7. Koka upp limesaften i en liten kastrull på spisen. Tillsätt de avrunna gelatinbladen och låt dem smälta. Blanda äggvitan och den vispade grädden och blanda försiktigt ihop med färskosten. Skeda försiktigt fyllningen först längs formens kanter och sedan över hallonen. Gör ett cirkulärt spår på ytan med hjälp av en sked, börja från mitten. Täck över och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  8. Glasyr och dekoration

  9. Förbered under tiden de vita chokladchipsen som används till dekoration. Smält chokladen. Skeda ut små högar i en rad på smord bakplåtspapper. Dra ut högarna med skedens baksida så att de formas till chips. Lägg bakplåtspapperet på en välvd behållare, till exempel på en flaska eller en baguetteform så att de får en böjd form. Ställ i kylen för att stelna.
  10. Lägg det återstående gelatinbladet i rikligt med kallt vatten för att mjukna. Koka hallon och socker i en kastrull på medelvärme i ca 10 min. Sila de kokta hallonen. Smält gelatinbladet i den varma hallonblandningen, låt svalna något. Häll hallonblandningen i spåren på kakans yta. Dekorera med färska hallon, vita chokladchips och blommor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.