Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn150°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g rabarber
- ½ dl strösocker
- 1 färdig pajdeg för söta pajer
-
2 paket
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
-
2 paket
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 3 ägg
Garnering
- 0 kg rabarber
- 0 kg jordgubbar
- 0 kg ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
- Koka först rabarberkompotten. Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor. Värm långsamt i grytan tills vätskan från rabarbern separerar (om vätskan inte separerar, tillsätt lite vatten i grytan). Tillsätt sockret och koka på låg värme tills blandningen stelnat och tjocknat.
- Kavla ut pajskalet på ett mjölat bord till en tunn plåt och lägg den i en lösbottnad form (ø 23 cm) klädd med bakplåtspapper. Tryck ut degen hårt mot kanterna på formen, snygga till kanterna.
- Skeda rabarberkompotten och en burk vaniljkvarg på botten.
- Vispa den andra vaniljkvargen, färskostarna och äggen med en elmixer tills det blir fluffigt. Häll blandningen i pannan.
- Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 1 timme Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen med luckan på glänt i 1 timme Lägg den sedan övertäckt i kylen över natten.
- Garnera med rabarberremsor, jordgubbar och blommor.
Till recepten
Dela recept