Fortsätt till innehållet

Rabarbercheesecake

En läcker rabarbercheesecake på pajdeg istället för kaksmulor! I mitten en krämig kompott och fräsch vaniljfyllning. Supergod och enkel att göra!

Rabarbercheesecake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Garnering

  • 0 kg rabarber
  • 0 kg jordgubbar
  • 0 kg ätbara blommor

Instruktioner

  1. Koka först rabarberkompotten. Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor. Värm långsamt i grytan tills vätskan från rabarbern separerar (om vätskan inte separerar, tillsätt lite vatten i grytan). Tillsätt sockret och koka på låg värme tills blandningen stelnat och tjocknat.
  2. Kavla ut pajskalet på ett mjölat bord till en tunn plåt och lägg den i en lösbottnad form (ø 23 cm) klädd med bakplåtspapper. Tryck ut degen hårt mot kanterna på formen, snygga till kanterna.
  3. Skeda rabarberkompotten och en burk vaniljkvarg på botten.
  4. Vispa den andra vaniljkvargen, färskostarna och äggen med en elmixer tills det blir fluffigt. Häll blandningen i pannan.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 1 timme Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen med luckan på glänt i 1 timme Lägg den sedan övertäckt i kylen över natten.
  6. Garnera med rabarberremsor, jordgubbar och blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.