Rabarbercheesecake

Rabarbercheesecake

Rabarbercheesecake

Den läckra rabarbercheesecaken består av krispig pajbotten, saftig rabarberkompott och krämig vaniljcheesecake.

10 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

1 st
Färdig pajdeg för söta pajer

Fyllning

400 g
Rabarber
½ dl
Socker
2 paket
2 paket
3 st
Ägg

Garnering

Rabarber
Jordgubbar
Ätbara blommor

Gör så här

  1. Koka först rabarberkompotten. Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor. Värm långsamt i grytan tills vätskan från rabarbern separerar (om vätskan inte separerar, tillsätt lite vatten i grytan). Tillsätt sockret och koka på låg värme tills blandningen stelnat och tjocknat.
  2. Kavla ut pajskalet på ett mjölat bord till en tunn plåt och lägg den i en lösbottnad form (ø 23 cm) klädd med bakplåtspapper. Tryck ut degen hårt mot kanterna på formen, snygga till kanterna.
  3. Skeda rabarberkompotten och en burk vaniljkvarg på botten.
  4. Vispa den andra vaniljkvargen, färskostarna och äggen med en elmixer tills det blir fluffigt. Häll blandningen i pannan.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 1 timme Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen med luckan på glänt i 1 timme Lägg den sedan övertäckt i kylen över natten.
  6. Garnera med rabarberremsor, jordgubbar och blommor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.