Brita Cheesecake

Brita Cheesecake

Brita Cheesecake

En riktigt god sommartårta med smak av jordgubbar och citron.

10 Portioner
8 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

125 g
1 dl
Socker
2 st
Äggula
1 st
Citronskal, rivet
1 ½ dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 dl

Maräng

2 st
Äggvita
1 dl
Socker
1 tsk
Vailjsocker
1 dl
Mandelspån

Cheesecake fyllning

2 st
Gelatinblad
200 g
2 ½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde
1 tsk
Vaniljsocker
½ dl
Jordgubbssylt
300 g
Jordgubbar, färska
2 msk
Citronjuice

Gör så här

  1. Vispa rumsvarmt smör och socker i en bunke, tillsätt sedan äggulor och citronskal och vispa igen. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll lite i taget i bunken, gör samma sak med mjölken
  2. Fördela smeten till tårtbottnarna i 2 st springformar (ø 20 cm) klädda med bakplåtspapper
  3. Förgrädda bottnarna i mitten av ugnen på 180 grader i 10 min
  4. Vispa äggvitorna tills det bildas hårda toppar. Tillsätt sockret i små omgångar. Bred ut marängen över bottnarna med en sked, strö mandelspån ovanpå. Grädda sedan bottnarna i ca 15 min, d.v.s tills ytan fått fin färg. Låt det svalna
  5. Cheesecakefyllning

  6. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
  7. Häll cream cheese i en bunke och vispa med en stavmixer. Tillsätt grädde, jordgubbssylt, och vaniljsocker och vispa tills det blir fluffigt
  8. Hacka jordgubbarna i små tärningar och lägg i fyllningen
  9. Hetta upp citronsaften och smält de blötlagda gelatinbladen i den. Tillsätt gelatinblandningen i fyllningen och blanda väl
  10. Häll cheesecakefyllningen ovanpå en av tårtbottnarna som ligger i sin springform. Ta bort den andra tårtbotten från sin form och lägg den ovanpå fyllningen. Låt stelna i kylen minst 4 timmar eller över natten
  11. Dekorera tårtan med jordgubbar innan servering

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.