Blåbärspaj

Blåbärspaj

Blåbärspaj

Denna paj är en oslagbar kombination av blåbär och kladdkaka. Servera med vaniljsås till.

8 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

100 g
200 g
Vit choklad
1 dl
Socker
2 tsk
Vaniljsocker
3 st
Ägg
3 dl
Vetemjöl
½ tsk
Bakpulver
1 ½ tsk
Kardemumma
1 ½ dl
Blåbär, färska eller frysta

Garnering

25 g
1 dl
Havregryn
2 msk
Socker
1 msk
Vetemjöl

Till servering

500 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och hackad choklad på medelvärme under omrörning tills chokladen smält.
  3. Låt smör- och chokladblandningen svalna till rumstemperatur. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och vispa ned äggen i blandningen. Blanda ned vetemjöl och bakpulver, rör om till en jämn smet. Tillsätt därefter kardemumma och blåbär, rör om lätt.
  4. Använd en pajform med löstagbar botten (ca 20 cm i diameter), klä in pajformen med bakplåtspapper och bred ut smeten i pajformen.
  5. Blanda ihop rumsvarmt smör, havregryn, socker och vetemjöl i en bunke. Smula över blandningen på ytan av pajendegen.
  6. Grädda pajen i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Kanterna och ytan blir krispiga samtidigt som den är kladdig inuti.
  7. Låt pajen svalna en stund och ta sedan bort den löstagbara kanten och lägg över på serveringsfat.
  8. Servera med vaniljsås.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.