Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne är en god, vegetarisk rätt som passar både till vardag och helg. Servera med nachochips.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

3 msk
1 st
lök
3 st
vitlöksklyftor
2 st
färsk chili
2 tsk
spiskummin
1 paket
svarta bönor, kokta (285 g)
1 paket
kidneybönor (285 g)
200 g
majs
2 burk
krossade tomater (à 400 g)
1 ½ tsk
salt
grovmalen svartpeppar
färsk koriander

Dippsås

400 g
3 msk
tomatpuré
2 st
röd chili
2 st
vitlök
2 msk
limesaft
salt
peppar (svart eller chili)

servering

180 g
nachochips

Gör så här

  1. Fräs hackad lök, vitlök, chili och skuren paprika i smör. Krydda med spiskummin och blanda.
  2. Tillsätt bönor, majs, krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda 15 minuter.
  3. Lägg på färsk koriander innan servering.
  4. Blanda crème fraiche, tomatpuré, chili, vitlök och lime. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med nachochips.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.