Fortsätt till innehållet

Chokladboll

Familjens favorit genom hela livet. Inte sällan är chokladbollen det första barn lär sig baka, men den är minst lika älskad av både stora som små. Vill du göra den ännu mer barnvänlig så byta ut kaffet mot mjölk eller vatten.

Chokladboll

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio smör osaltat, rumsvarmt
    Ett osaltat smör som fungerar lika bra i matlagning som i bakning. Kärnat på traditionellt…
    Valio smör osaltat 500 g
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 0 kg kokos, pärlsocker eller strössel

Instruktioner

  1. Blanda samman det rumsvarma smöret med socker.
  2. Tillsätt havregryn, socker, kakao och vaniljsocker. Blanda sist i kaffet.
  3. Forma bollarna till önskad storlek och rulla dem i kokos, pärlsocker eller strössel.
  4. Låt stå i kylen i cirka 30 min.
  5. Tips! För extra goda chokladbollar kan du blanda i hackad choklad i smeten.
  6. Använd glutenfria havregryn så blir bollarna även glutenfria.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.