Citronpaj med spökmaränger

Citronpaj med spökmaränger

Citronpaj med spökmaränger

Citronpaj med spökmaränger

”Bus eller citronpaj?” En kvargsmarrig citronpaj så klart! En lagom läskig efterrätt med spökmaränger. Perfekt att bjuda familj och vänner på under Halloween. Skrämmande gott, helt enkelt.

6 Portioner
8 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

Pajbotten

150 g
300 g
Digestivekex
2 tsk
Lakritspulver

Citronfyllning

400 g
3 st
Äggulor (spara vitorna)
1 msk
Strösocker
1 msk
Citronsaft
½ tsk
Lakritspulver

Schweizisk maräng

3 st
Äggvitor
1 ¾ dl
Strösocker

Chokladögon

50 g
Mörk choklad

Gör så här

  1. Pajbotten

  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Smält smöret.
  4. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl.
  5. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret.
  6. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
  7. Citronfyllning

  8. Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet.
  9. Grädda i ca 15 minuter på 175°C. Låt svalna och sedan stå i kylskåp minst 6 timmar.
  10. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten.
  11. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng.
  12. Spritsa spökmaränger på pajen och bränn av med en gasbrännare.
  13. Chokladögon

  14. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  15. Använd en grillpinne eller liknande och doppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.