Clementincheesecake

Clementincheesecake

Clementincheesecake

Den här goda cheesecaken är gjord på en frasig mandel cantuccinibotten och har en fräsch citrusfyllning. En perfekt cheesecake att bjuda gästerna på i jul!

8 Portioner
6 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Botten

200 g
Biscotti - Cantuccini toscani kakor
75 g

Fyllning

3 ½ st
Gelatinblad
4 st
Clementiner
1 ½ dl
Clementinjuice
½ dl
Syltsocker
2 st
Stjärnanis
400 g
1 dl
Apelsinmarmelad
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde

Dekoration

1 st
Gelatinblad
1 dl
Clementinjuice
1 dl
Strössel och praliner

Gör så här

  1. Botten

  2. Krossa kakorna och rör ned det smälta smöret. Häll smeten i en Ø 18 cm springform klädd med bakplåtspapper
  3. Fyllning

  4. Lägg fyllningens gelatinblad i kallt vatten för att mjukna
  5. Skala och hacka clementinerna
  6. Koka upp 1 dl clementinjuice, syltsocker och stjärnanis till en sirapskonsistens i ca 10 min. Addera sedan clementinerna och låt svalna
  7. Ta bort stjärnanisen och spara den för garnering. Häll smeten över kexbotten
  8. Vispa grädden och lägg cream cheese i en skål. Värm 0,5 dl clementinjuice och smält gelantinet i juicen, häll sedan i skålen och vänd ned grädden i smeten
  9. Häll i smeten i formen och bred ut den jämnt. Låt den stelna i ca 4 h
  10. Dekoration

  11. Förbered dekorationen. Lägg gelatinbladet i kallt vatten för att mjukna. Koka upp clementinjuicen och smält sedan gelantinbladet i den. Låt det svalna litegrann och häll över tårtan. Låt stelna i ca 1 h
  12. Dekorera cheesecaken med stjärnanis, strössel och praliner

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.