Fortsätt till innehållet
Clementincheesecake

Clementincheesecake

En god och lite annorlunda cheesecake med botten gjord på italienska mandelskorpor, cantuccini med en frisk och krämig citrusfyllning. Kakan kan förberedas långt innan festen.

Clementincheesecake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 200 g biscotti, t ex cantuccini kakor

Fyllning

  • clementiner
  • 1½ dl clementinjuice
  • ½ dl syltsocker
  • stjärnanis
  • 3½  gelatinblad
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 400 g
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g

Dekoration

  • gelatinblad
  • 1 dl clementinjuice
  • 1 dl strössel och praliner

Instruktioner

Botten

  1. Smält smöret. Krossa kakorna fint och rör ned smöret.
  2. Tryck ut smeten i en springform (ca 18 cm Ø) klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt.

Fyllning

  1. Skala och hacka clementinerna.
  2. Koka upp 1 dl clementinjuice, syltsocker och stjärnanis till en sirapsliknande konsistens i ca 10 minuter. Addera clementinerna och låt svalna.
  3. Ta bort stjärnanisen och spara den till garneringen. Häll smeten över kexbotten.
  4. Blanda färskost och marmelad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden lätt och blanda med färskostblandningen. Värm 0,5 dl clementinjuice med de urkramade gelatinbladen tills de smält. Vispa ner blandningen försiktigt i grädden.
  5. Häll i smeten i formen och bred ut den jämnt. Låt den stelna i ca 4 timmar.

Dekoration

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp clementinjuicen, krama ur gelentinbladet lägg ned och vispa tills det smält. Låt det svalna lite och häll över tårtan. Låt stelna i ca 1 timme.
  3. Dekorera cheesecaken med stjärnanis, strössel och praliner.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.