Coleslaw

Coleslaw

Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs med ursprung från USA. Den passar som tillbehör till olika kött- och fiskrätter och extra gott smakar den när den serveras till grillade rätter. Eller varför inte byta ut pommes frites mot coleslaw nästa gång du gör hamburgare?

6 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

750 g
Vitkål
3 st
Morötter
1 st
Salladslök
2 dl
1 dl
Majonäs
1 tsk
Fransk senap
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Gör så här

  1. Riv kålen och de skalade morötterna med ett grovt blad. Du kan också skära kålen i tunna strimlor med en kniv. Hacka löken.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar.
  3. Rör samman kålen, morötterna, löken och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag innan servering.
  4. Servera till exempelvis grill- och korvrätter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.