Fortsätt till innehållet
Dadelkaka med lingon och frosting

Dadelkaka med lingon och frosting

En saftig dadelkaka med härlig frosting. Toppa med lingon för en riktig fin finish!

Dadelkaka med lingon och frosting

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 g dadlar, urkärnade
  • 3 dl äppeljuice
  • 1½ dl strösocker
  • 200 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ägg
  • 2 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, malda eller mortlade

Frosting


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka dadlarna och äppeljuicen i en kastrull med lock ca 10 minuter. Använd gärna en stor kastrull eller gryta på ca 2,5 l så kan degen förberedas i samma.
  3. Mixa blandningen med en stavmixer.
  4. Tillsätt socker, smör och ägg i kastrullen. Blanda till en jämn smet.
  5. Tillsätt yoghurt. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt och rör till en jämn smet.
  6. Klä en plåt (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

Frosting

  1. Vispa grädde och kvarg fast med en elvisp.
  2. Spritsa frostingen på kakan och toppa med lingon.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.