Dadelkaka med härlig frosting

Dadelkaka med härlig frosting

Dadelkaka med härlig frosting

Dadelkaka med härlig frosting

En saftig dadelkaka med härlig frosting. Toppa med lingon för en riktig fin finish!

16 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser16 Portioner

250 g
Dadlar, urkärnade och torkade
3 dl
Äppeljuice
1 ½ dl
Socker
200 g
2 st
Ägg
2 dl
4 dl
Vetemjöl
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Kardemumma

Frosting

2 ½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde
200 g
1 dl
Lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Koka dadlar under lock med äppeljuice. Använd en gryta på ca 2,5 l så att degen kan förberedas i samma behållare. Koka tills dadlarna mjuknat i ca 10 min
  3. Ta bort grytan från spisen och mixa blandningen med en stavmixer.
  4. Tillsätt socker, smör och ägg i kastrullen. Blanda till en jämn smet
  5. Tillsätt yoghurt och sedan de torra ingredienserna och bland jämnt
  6. Klä en plåt (20x30 cm) med bakplåtspapper och häll smeten över plåten
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter
  8. Låt kakan svalna
  9. Blanda grädde och kvarg och vispa tills det blir hårt
  10. Spritsa frostingen på toppen av kakan och toppa med lingon

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.