Daimcheesecake

Daimcheesecake

Daimcheesecake

En cheesecake med extra allt! Här blandar vi smakerna av den krämiga cheesecaken tillsammans med kolasås och sältan och krispigheten som daim erbjuder. Den här desserten är riktigt svår att motstå.

12 Portioner
6 h
11 rating

Ingredienser12 Portioner

Botten

75 g
175 g
Marabou Daim XL kakor

Cheesecake-fyllning

3 st
Äggvitor
3 st
Äggulor
300 g
Färskost
1 paket
1 dl
Strösocker
1 msk
Vaniljsocker
200 g
Krossad daim

Garnering

200 g
Kondenserad mjölk
Daim

Gör så här

  1. Nyp ihop bakplåtspappret (Ø 20 - 22 cm) mellan botten och kanten på springformen.
  2. Blanda smält smör och krossade kakor. Lägg ut blandningen lätt på botten av formen.
  3. Dela äggula och vita i olika skålar.
  4. Blanda färskost, socker och vaniljsocker med äggulorna.
  5. Vispa sedan grädden fluffig.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Här är det viktigt att vispen är helt ren och torr, då det annars kan vara svårt att få fluffigt. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när det är klart.
  7. Vänd ner äggulesmeten i äggvitan och den krossade daimen i grädden. Vänd sedan ner allt i samma skål och lägg smeten i formen.
  8. Låt stå i frysen i ca 5 timmar så att den stelnar ordentligt. Allra helst över natten.
  9. Ta fram cheesecaken 15 minuter innan servering och häll över den kondenserade mjölken. Om den är för tjock kan man spä ut den med lite ovispad grädde. Garnera med krossade större och mindre bitar av daim.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.