Enkel körsbärspaj

Enkel körsbärspaj

Enkel körsbärspaj

Njut av denna härligt goda och enkla körsbärspaj toppad med vispgrädde och färska körsbär.

10 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

1 st
Färdig pajdeg för söta pajer
150 g
färska körsbär
1 dl
körsbärssylt
400 g
½ dl
1 st
ägg

Till servering

1 ½ dl
1 tsk
vaniljsocker
färska körsbär

Gör så här

  1. Kavla eller tryck ut degen på botten och kanterna av en pajform med ø 25–28 cm.
  2. Skölj körsbären, kärna ur dem och skär dem i halvor eller klyftor.
  3. Bred ut körsbärssylt på degbotten. Om sylten innehåller hela bär, tryck sönder dem med en gaffel.
  4. Blanda kvarg, grädde och ägg till en jämn smet. Tillsätt nästan alla körsbär i blandningen.
  5. Häll fyllningen i formen och strö över resten av körsbären.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° grader i 30 minuter.
  7. Låt pajen svalna och ställ den i kylskåpet.
  8. Spritsa vispad grädde smaksatt med vaniljsocker över pajen och toppa med färska körsbär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.