Entrecôte med grekisk salsa

Entrecôte med grekisk salsa

Entrecôte med grekisk salsa

Entrecôte med grekisk salsa

Grilla och dröm dig bort till ett varmt och soligt Grekland

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Kött

4 skiva
Entrecôte (150 till 200g per skiva)
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar

Salsa

2 st
Gul eller röd knipplök
1 tsk
Flingsalt
2 tsk
Socker
2 msk
Rödvinsvinäger
4 msk
Olivolja
200 g
Fetaost
250 g
Röda körsbärstomater
250 g
Gula körsbärstomater
1 st
Gurka
3 dl
Kalamataoliver (skivade)
1 dl
Oregano och basilika (hackad)

Gör så här

  1. Kött

  2. Ta ut köttet från kylen ungefär 30 minuter innan det ska tillagas och lägg det på ett fat och krydda med salt och peppar.
  3. Salsa

  4. Skär löken i tunna strimlor
  5. Blanda salt, socker och vinäger i en skål. Tillsätt löken och låt stå i 15 minuter i rumstemperatur. Ta upp löken och lägg i en stor skål. Spara marinaden.
  6. Smula osten och vänd ner löken
  7. Tärna tomater, skala och tärna gurka och skiva oliverna. Rör om försiktigt och avsluta med örter.
  8. Blanda den marinad som är kvar med olivolja och använd som salladsdressing
  9. Grilla

  10. Pensla biffarna med lite olja och grilla på båda sidor i ca 2 minuter. Servera omedelbart

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›