Fortsätt till innehållet
Extra knäckig laktosfri smulpaj

Extra knäckig laktosfri smulpaj

Smulpajen är en snabb, lättbakad favorit som du kan göra med säsongens frukt eller bär. Så här gör du den omtyckta degen laktosfritt och med lite extra knäckig textur från havregryn och råsocker.

Extra knäckig laktosfri smulpaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Bär- eller fruktbas

  • 250 g bär eller tärnad frukt
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl, om du har blöta bär

Smuldeg

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • 0 kg kanel eller kardemumma, malen

Servering


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Sprid ut vald frukt eller bär i en smord form och strö över sockret samt eventuellt potatismjöl.
  3. Skär det kalla smöret i mindre kuber. Tillsätt vetemjöl, havregryn, råsocker och salt. Blanda till en smulig massa.
  4. Sprid ut smulorna över bären eller frukten. Krydda eventuellt med lite kanel eller kardemumma.
  5. Grädda i cirka 30 minuter tills pajdegen fått en gyllenbrun färg.
  6. Servera kall eller ljummen med vaniljsås.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.