Extra knäckig laktosfri smulpaj

Extra knäckig laktosfri smulpaj

Extra knäckig laktosfri smulpaj

Extra knäckig laktosfri smulpaj

Smulpajen är en snabb, lättbakad favorit som kan anpassas med vilken fyllning du än är sugen på. Så här bakar du den omtyckta degen laktosfritt och med lite extra knäckig textur från havregryn och råsocker.

8 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Bär- eller fruktbas

250 g
Bär eller frukt
2 msk
Strösocker
1 msk
Mjöl, för att dra upp vätskan i blöta bär som blåbär eller jordgubbar

Smuldeg

150 g
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Råsocker
1 tsk
Salt

Servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Sprid ut vald frukt eller bär i en smord form och strö över sockret samt eventuellt mjöl.
  3. Skär det kalla smöret i mindre kuber. Tillsätt vetemjöl, havregryn, råsocker och salt.
  4. Blanda till en smulig massa.
  5. Sprid ut massan över vald bär- eller fruktblandning. Använder du äpplen passar det utmärkt att toppa med lite kanel.
  6. Grädda i ugnen cirka 30 minuter tills pajdegen fått en gyllenbrun färg.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.