Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
30 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBär- eller fruktbas
- 250 g bär eller tärnad frukt
- 2 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl, om du har blöta bär
Smuldeg
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl råsocker
- 1 tsk salt
- 0 kg kanel eller kardemumma, malen
Servering
-
0 kg
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Sprid ut vald frukt eller bär i en smord form och strö över sockret samt eventuellt potatismjöl.
- Skär det kalla smöret i mindre kuber. Tillsätt vetemjöl, havregryn, råsocker och salt. Blanda till en smulig massa.
- Sprid ut smulorna över bären eller frukten. Krydda eventuellt med lite kanel eller kardemumma.
- Grädda i cirka 30 minuter tills pajdegen fått en gyllenbrun färg.
- Servera kall eller ljummen med vaniljsås.
Till recepten
Dela recept