Färskpotatispaj

Färskpotatispaj

Färskpotatispaj

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

1 kg
Potatis (kokt, kall)
2 dl
2 dl
Valio Emmentaler ost Röd 6 månader (riven)
3 st
Ägg
1 paket
Smördeg
3 st
Knipplökar
½ dl
Dill (hackad)
Salt
Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen och klä en form med löstagbar kant , 24 cm i diameter.
  3. Skär potatisen i skivor, 1 cm tjocka. Strimla löken.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  5. Lägg potatis, lök och osten i pajskalet.
  6. Häll över äggstanningen. Grädda i ca 35-40 minuter tills den stelnat. Lägg över aluminiumfolie mot slutet om pajen får för mycket färg.
  7. Pajen kan serveras både varm och kall. Gärna med Valio creme fraiche och löjrom.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›