Fortsätt till innehållet
Frasiga brunchvåfflor med lax

Frasiga brunchvåfflor med lax

Frasiga våfflor med salt topping är perfekt till helgbrunchen! De här är toppade med varmrökt lax, crème fraiche och dill men räkor och rom blir också gott. Vilken är din favorittopping?

Frasiga brunchvåfflor med lax

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping


Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Vispa ned mjölk, ägg och smöret. Vispa till en slät smet.
  4. Lägg i en klick smör i våffeljärnet innan första våfflan.
  5. Grädda våfflorna i det heta våffeljärnet. Pensla med smör mellan gräddningarna.
  6. Toppa varje våffla med lax och crème fraiche och garnera med limeklyftor och dill.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.