Gravad lax

Gravad lax

Gravad lax

Det är enkelt att göra gravad lax själv! Allt du behöver är lax, dill, svartpeppar och salt. Den gravade laxen är en klassiker till julbordet, påsk och midsommar. Denna variant med färsk lax är lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar.

10 Portioner
24 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

1 kg
laxfilé med skinn
4 msk
Finkornigt salt
4 msk
Socker
2 tsk
Svartpeppar
1 dl
Hackad dill

Gör så här

  1. Skär laxen i två filéer och låt skinnet sitta kvar. Ta bort alla ben.
  2. Skär några snitt i fiskskinnet. Blanda kryddorna.
  3. Gnid in laxen med kryddblandningen. Strö dill på köttsidan och lägg ihop tunn del mot tjock del.
  4. Slå in fisken tätt i papper och folie. Lägg den i en plastpåse. Låt den stå i 2 dygn under lätt vikt i kylen. Vänd gärna några gånger under tiden.
  5. Torka den färdiga fisken torr och skär i tunna skivor för servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.