Grillad aubergine

Grillad aubergine

Grillad aubergine

Aubergine påminner om kött i konsistensen och passar därför utmärkt att grilla. Servera grillade auberginer som tillbehör till annat grillat eller för vegetarianer på egen hand.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

2 st
Aubergine
Salt
2 msk
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Salladsost
10 st
Kalamataoliver
Chili

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i fyra delar, skär tunt av kantskivorna på skalet. Bred ut skivorna på en skärbräda och strö salt på båda ytorna. Låt auberginen vätska av sig i ca 15 min.
  2. Tryck till vätskan som lossnat från ytan väl med en pappershandduk.
  3. Smörj in skivorna med smör och krydda genom att gnugga ytorna med snittytan på vitlöken.
  4. Grilla auberginerna på båda sidor i ca 5 minuter, tills de fått vackra grillränder och auberginen är mogen och mjuk på insidan.
  5. Smula ner salladsosten, hacka oliver, örter och chili. Blanda. Fördela blandningen över aubergineskivorna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.