Fortsätt till innehållet
Indisk blomkålsgryta
Foodservice

Indisk blomkålsgryta

Indisk blomkålsgryta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg blomkål, buketter
  • 1 kg potatis, tärnad
  • 175 g gul lök, tärnad
  • ½ dl rapsolja
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 l oddlygood® havredryck
  • 5 dl kokosmjölk
  • 50 g ingefära, finriven
  • 3 msk spiskummin
  • 3 msk kardemumma, mald
  • 2 msk koriander, mald
  • 3 msk gurkmeja
  • 800 g kikärter, kokta
  • lime
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker

Instruktioner

  1. Fräs blomkål, potatis och lök i olja i en kastrull tills de mjuknar.
  2. Tillsätt vitlök, tomatpuré, havredryck, kokosmjölk, ingefära och kryddor.
  3. Låt småputtra under lock i ca 10-15 minuter tills potatisen och blomkålen är mjuk.
  4. Tillsätt kikärtorna. Tvätta och riv skalet fint och pressa ur saften av en av limefrukterna. Rör ner. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.