Fortsätt till innehållet

Inlagd chili

Inlagd chili, eller picklad chili som det också heter, är chili inlagd i en ättikslag. En oöppnad burk med picklad chili kan hålla länge med rätt förvaring. Är god att använda som tillbehör till tacos och pizza eller som kryddning i grytor när man önskar extra hetta.

Inlagd chili

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g chilifrukter, röda eller gröna
  • 2 msk ättikssprit 12%
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  1. Rengör händer, redskap och chilifrukter noggrant. Detta för att undvika bakterier och förhindra uppkomst av mögel.
  2. Lägg chilin i en burk med lock. Ett tips är att värma burken i ugnen i 150 °C 10 minuter innan man häller i för att det lättare skapar ett vakuum när man sätter på locket.
  3. Häll på ättika, salt och vatten och rör om så att ingredienserna blandas. Ju längre de står desto mjukare blir de.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.