Inlagd chili

Inlagd chili

Inlagd chili

Inlagd chili, eller picklad chili som det också heter, är chili inlagd i en ättikslag. En oöppnad burk med picklad chili kan hålla länge med rätt förvaring. Är god att använda som tillbehör till tacos och pizza eller som kryddning i grytor när man önskar extra hetta.

10 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

200 g
Chilifrukter (röda eller gröna)
2 msk
Ättikssprit 12%
1 krm
Salt
1 dl
Vatten

Gör så här

  1. Rengör händer, redskap och chilifrukter noggrant. Detta för att undvika bakterier och förhindra uppkomst av mögel.
  2. Lägg chilin i en burk med lock. Ett tips är att värma burken i ugnen i 150 grader i 10 minuter innan man häller i för att det lättare skapar ett vakuum när man sätter på locket.
  3. Häll över ättika, salt och vatten och rör om så att ingredienserna blandas. Ju längre de står desto mjukare blir de.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.