Julbullar

Julbullar

Julbullar

Dessa julbullar är perfekta att baka tillsammans med barnen. Dekorera med pepparkaksfigurer som lyfter både smak och utseende.

40 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser40 Portioner

50 g
Jäst
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck
2 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
2 tsk
Salt
1 msk
Kardemumma
16 dl
Vetemjöl
1 ½ dl
Flytande margarin
500 g
Pepparkaksdeg

Till ytan

Ägg
Pärlsocker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i ljummen mjölk. Vispa. Tillsätt ägg, socker, kryddor och lite av mjölet. Blanda degen tills den är slät.
  2. Tillsätt gradvis resten av mjölet till degen tills degen börjar lossna från skålens sidor. Tillsätt margarin eller mjukt smör. Låt degen jäsa under duk på ett dragfritt ställe tills den är dubbelt så stor.
  3. Ta hälften av degen och dela i mindre bitar, ca 20 st. Rulla till små bollar; använd mjöl som hjälp vid behov. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Pensla de jästa bullarna med ägg. Lägg en pepparkaksstjärna eller hjärta ovanpå.
  5. Kavla ut resterande bulldeg och pepparkaksdeg. Stapla på varandra och rulla till en skiva. Dela rullen i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa.
  6. Pensla med ägg, avsluta med pärlsocker.
  7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter eller tills de är genomgräddade. Tiden varierar beroende på bullens storlek.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.