Kållåda

Kållåda

Kållåda

Den traditionella kållådan med köttfärs och ris är både krämig och fyllig. Husmanskost när det är som bäst. Serveras med lingonsylt.

6 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

1 kg
Vitkål
1 dl
Vatten
2 st
Lökar
400 g
Köttfärs
1 tsk
Salt
1 tsk
Vitpeppar
2 msk
Mejram
2 msk
Sirap
1 dl
Grötris
2 dl
6 dl

Gör så här

  1. Hacka kålen. Lägg kålstrimlorna och vattnet i en stor kastrull.
  2. Värm upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
  3. Hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, tillsätt eventuellt lite smör. Krydda med salt, peppar och mejram.
  4. Blanda köttfärs- och lökblandningen och riset med kålen.
  5. Häll blandningen i en smord ugnsform. Tillsätt sirap, grädde och mjölk.
  6. Grädda i nedre/mittersta delen av ugnen i 175 grader i ca 1 ½ h. Täck formen vid behov med bakplåtspapper eller folie om ytan börjar mörkna för mycket.
  7. Servera med rårörda lingon eller lingonsylt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.