Kardemummabullar

Kardemummabullar

Kardemummabullar

Kanelbullar i all ära, men så här gör du för att få till perfekt smöriga kardemummabullar.

40 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser40 Portioner

200 g
50 g
Jäst
5 dl
14 dl
Vetemjöl special
1 dl
Strösocker
1 tsk
Salt

Fyllning

300 g
3 msk
Strösocker
2 msk
Malda kardemummakärnor

Garnering

1 msk
Malda kardemummakärnor
3 msk
Strösocker
1 dl
Kall sockerlag (lika delar vatten och socker) till efter gräddning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm den till 37 °C.
  3. Smula ner jästen i en bunke och häll över det fingervarma degspadet.
  4. Tillsätt strösocker, salt och nästan allt vetemjöl, arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen under tiden.
  6. Baka ut hela degen, cirka 1 cm tjock, på mjölat bakbord.
  7. Bred ut fyllningen över hela degen och gör ett treslag (vik in degen från sidorna, delat på tre lika delar).
  8. Skär degen i strimlor, cirka 2 cm breda. Tvinna strimlorna till bullar.
  9. Toppa med kardemumma och socker.
  10. Lägg på en plåt för att jäsa i 30 minuter under duk.
  11. Grädda i ugnen 8–10 minuter.
  12. Pensla på sockerlaget direkt när bullarna är klara i ugnen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›