Klassisk inlagd sill med rödlök

Klassisk inlagd sill med rödlök

Klassisk inlagd sill med rödlök

Klassisk inlagd sill med rödlök

Vad vore ett julbord eller en midsommarmiddag utan den klassiska sillen? Denna svenska delikatess är lättare än vad man tror att göra själv. Extra roligt är att man själv kan variera smaksättning och inläggningar utifrån smak och tycke. Här har vi valt en klassisk variant med rödlök och peppar.

10 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

2 paket
5-minuterssill
1 ½ dl
Vatten
½ dl
Ättikssprit (12%)
2 dl
Socker
1 st
Rödlök
2 tsk
Kryddpeppar
1 tsk
Vitpeppar
3 st
Kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär sillen i mindre bitar och låt rinna av.
  2. Blanda vatten, ättika och socker i en skål och rör tills sockret löser upp sig. Rör sedan ner skivad rödlök och krossad peppar.
  3. Varva sill med krossad peppar, nejlikor och rödlök och häll sedan över sockerlagen. Låt stå i kylskåp minst ett dygn innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.