Fortsätt till innehållet
Klassisk inlagd sill med rödlök

Klassisk inlagd sill med rödlök

Vad vore ett julbord eller en midsommarmiddag utan den klassiska sillen? Denna svenska delikatess är lättare än vad man tror att göra själv. Med 5-minuters sill så blir den faktiskt klar på 5 minuter. Här är en klassisk variant med rödlök och peppar men du kan smaksätta sillen med andra kryddor och annan lök.

Klassisk inlagd sill med rödlök

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 paket 5-minuterssill, á ca 420 g
  • rödlök
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl ättikssprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk kryddpeppar, krossad
  • 1 tsk vitpeppar, krossad
  • kryddnejlikor, hela

Instruktioner

  1. Skär sillen i mindre bitar och låt rinna av. Skala och skiva rödlöken.
  2. Blanda vatten, ättika och socker i en skål och rör tills sockret löser upp sig.
  3. Varva sill, krossad peppar, nejlikor och rödlök i en burk. Häll över sockerlagen.
  4. Låt stå i kylskåp minst ett dygn innan servering så att smakerna hinner utvecklas.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.