Ingredienser

6 portioner

  • 1 st gul lök
  • 1⁄2 dl olivolja
  • 400 g Köttfärs
  • 2 burkar hela skalade tomater
  • 1 tsk salvia (torkad)
  • 1 tsk rosmarin (torkad)
  • 1 st kalvbuljongtärning
  • 8 dl Valio laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
  • 4 msk vetemjöl
  • 50 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 1⁄2 tsk riven muskotnöt
  •     salt
  •     peppar
  • 2 msk parmesan (riven äkta)
  • 300 g färska pastaplattor
  •     parmesan (riven äkta )

Klassisk lasagne

Beskrivning

Ingredienser

6 portioner

  • 1 st gul lök
  • 1⁄2 dl olivolja
  • 400 g Köttfärs
  • 2 burkar hela skalade tomater
  • 1 tsk salvia (torkad)
  • 1 tsk rosmarin (torkad)
  • 1 st kalvbuljongtärning
  • 8 dl Valio laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
  • 4 msk vetemjöl
  • 50 g Valio Eila® laktosfri smör 200 g
  • 1⁄2 tsk riven muskotnöt
  •     salt
  •     peppar
  • 2 msk parmesan (riven äkta)
  • 300 g färska pastaplattor
  •     parmesan (riven äkta )

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Köttfärssås

  1. Finhacka löken och fräs ihop med olivoljan, lägg i köttfärsen och fortsätt att fräsa ihop under omrörning. Häll i tomaterna och lägg i buljongen och örterna. Lår småkoka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.


Bechamel

  1. Smält smöret och rör ihop med mjölet. Koka upp mjölken och vispa i smörblandningen. Krydda och vispa i parmesanosten. Låt svalna.


Lasagne

  1. Koka upp 1-2 liter vatten, salta lätt. Måtta upp pastaplattorna och lägg in dem i det kokande vattnet. Lyft ut dem och lägg dem i kallt vatten.
  2. Bygg din lasagne genom att lägga bechamel i botten, sedan pastaplattor, sedan köttfärssås. Pastaplattor, bechamel, köttfärssås och avsluta med bechamel och lite riven parmesan. Grädda i ugnen i 35 minuter tills lasagnen har fått fin färg.

Foto av Annika Broman.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Klassisk lasagne

gz skriver:

mat
jätte god lasange


Populära avdelningar