Knaprig körsbärspaj

Knaprig körsbärspaj

Knaprig körsbärspaj

Knaprigt, krämig smulpaj fylld med körsbärskvarg och körsbär. Servera med vaniljsås.

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

150 g
2 dl
socker
2 tsk
vaniljsocker
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 ½ dl
pumpafrön
1 st
ägg
½ dl

Fyllning

400 g
200 g
körsbär

Till servering

5 dl

Gör så här

  1. Blanda mjukt, rumstempererat smör med socker och vaniljsocker. Tillsätt en blandning av mjöl och bakpulver och rör om till en smulig blandning. Lägg 1/3 av blandningen i en annan bunke för garnering och blanda ned hackade pumpafrön.
  2. Tillsätt ägg och mjölkdryck i återstoden av smulblandningen. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten på botten av en pajform (ø 24 cm).
  3. Kärna ur körsbären och skär dem i halvor.
  4. Blanda kvarg och körsbär. Bred ut blandningen på pajbotten.
  5. Strö över blandningen av smulor och pumpafrön.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° grader i ca 40 minuter.
  7. Låt svalna och servera med vaniljsås.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.