Ingredienser

4 portioner

  • 1 l vatten
  • 2 st tepåsar (svart, vitt, grönt)
  • 1⁄2 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 st kombuchasvamp
Kombucha smaksatt med bär

Kombucha

Beskrivning

Kombucha är en lika trendig som hälsosam dryck som framställs av sötat te och kombuchasvamp. Drycken är inte bara väldigt god, utan också fullproppad med aminosyror och enzymer som har många hälsosamma egenskaper. Den innehåller också mjölksyrebakterier som är bra för matsmältningen. Smaksätt gärna din kombucha med jordgubbar, blåbär eller ingefära för extra god smak!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 l vatten
  • 2 st tepåsar (svart, vitt, grönt)
  • 1⁄2 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 st kombuchasvamp

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet och tillsätt teet och sockret. Låt dra.
  2. Låt vätskan svalna till rumstemperatur och häll sedan över i ett kärl av glas eller porslin.
  3. Tillsätt vinäger och kombuchasvamp.
  4. Täck över behållarens öppning med en tunn kökshandduk och fäst med gummiband.
  5. Låt stå i rumstemperatur i cirka fjorton dagar. Ju längre den står, desto syrligare smak.
  6. Sila vätskan och häll upp i glasflaskor. Tillsätt eventuell smaksättning.
  7. Låt stå i kylen i cirka tre dagar innan kombuchan är klar att dricka.

Varsågod och njut! 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Kombucha


Populära avdelningar