Köttbullar på spett

Köttbullar på spett

Köttbullar på spett

14 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

Köttbullar

700 g
Nötfärs
200 g
4 msk
BBQ-sauce
1 st
Ägg
1 dl
Ströbröd
1 tsk
Svartpeppar (malen)
¾ tsk
Salt
1 st
Gul lök

Grillspett

14 st
Grillspett av trä
1 st
Röd paprika
200 g
Champinjoner
1 ½ dl
Allround grillolja

Dippsås

2 dl
2 st
Vitlöksklyftor
¼ tsk
Salt

Gör så här

  1. Köttbullar

  2. Blötlägg grillspetten i kallt vatten.
  3. Blanda crème fraîche, bbq sauce, peppar, ägg, ströbröd och salt i en skål.
  4. Hacka löken. Tillsätt löken och köttfärs i äggblandningen och arbeta ihop smeten ordentligt. Förvara smeten i kylskåp i 20 minuter.
  5. Rulla ca 50 köttbullar.
  6. Värm ugnen till 225° C.
  7. Grillspett

  8. Skölj och skär paprika i stora bitar. Ansa champinjonerna, skär i bitar lagom stora för att träs på spetten.
  9. Trä köttbullar och grönsaker på grillspetten. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Pensla spetten med allround grillolja. Grädda högt upp i ugnen 225 grader i ca 10-15 minuter.
  11. Dippsås

  12. Blanda crème fraiche, den hackade vitlöken och salt i skål.
  13. Servera köttbullspetten med dippsåsen och en god sallad.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›