Fortsätt till innehållet
Krispig jordgubbspaj

Krispig jordgubbspaj

Fräsch jordgubbspaj med smak av mandel, citron och vanilj. Fyllningen vispas snabbt ihop med smaksatt kvarg och lemoncurd. Vill du variera dig kan du ta en annan smaksatt kvarg och toppa med hallon eller blåbär.

Krispig jordgubbspaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Smuldeg

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl mandelspån
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g

Fyllning

Garnering

  • 1 knippe citronmeliss

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Smula ned mandelspån.
  3. Smält smöret och blanda ned i bunken till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 13-15 minuter tills degen är gyllenbrun. Låt svalna.
  5. Vispa grädden fast. Vänd ner kvarg och lemoncurd.
  6. Häll fyllningen över pajdegen. Toppa med skivade jordgubbar och citronmeliss.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.