Krispig jordgubbspaj

Krispig jordgubbspaj

Krispig jordgubbspaj

Underbart god och fräsch jordgubbspaj, med krispigt pajskal och toppad med färska jordgubbar.

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Smuldeg

2 ½ dl
Vetemjöl
1 dl
Råsocker
½ tsk
Bakpulver
2 dl
Mandelspån
150 g

Fyllning

200 g
2 dl
3 msk
Lemon curd
1 l
Färska jordgubbar

Dekoration

1 knippe
Citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Smula i mandelspån.
  3. Smält smöret och blanda ned i bunken till en slät deg.
  4. Grädda pajdegen i en pajform i mitten eller i översta delen av ugnen i 13-15 minuter tills degen är gyllenbrun, låt svalna.
  5. Vispa grädden och blanda den med kvargen och smaka av med lemoncurd.
  6. Häll fyllningen över smuldegen och toppa med skivade jordgubbar och citronmeliss.
  7. TIPS! Det går bra att byta ut jordgubbar mot hallon eller blåbär

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.