Kyckling med curry och ris

Kyckling med curry och ris

Kyckling med curry och ris

Kyckling med curry och ris

Barns smaklökar är ofta känsliga, och enkelheten i matlagning är avgörande. En smakrik currysås förhöjer saftigheten och smaken av denna okomplicerade vardagsmåltid. Dessutom är ingredienserna tydligt separerade i distinkta bitar, vilket gör det lätt för även de mest försiktiga att identifiera matens innehåll.

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

4 dl
Kokt ris
400 g
Kycklingfilé
1 st
Paprika

Currysås

1 msk
1 msk
Gul curry
1 msk
Kycklingfond
2 dl
1 dl
Vatten
2 tsk
Majsstärkelse
1 krm
Salt

Gör så här

  1. Bred ut riset på botten av ugnsformen. Lägg kycklingfilébitarna ovanpå, krydda dem med salt.
  2. Smält smöret och tillsätt curry och rör om.
  3. Addera kycklingfond, grädde och vatten. Koka upp och sjud såsen några minuter.
  4. Blanda majsstärkelse med 2 msk vatten. Rör ner redningen i såsen och koka upp. Smaka av med salt.
  5. Häll över såsen över riset och kycklingen.
  6. Skär paprikan i bitar och lägg dem på pannan.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.