Fortsätt till innehållet
Kyckling med curry och ris

Kyckling med curry och ris

En populär allt-i-ett rätt med kyckling och färdigkokt ris, som gör att den här gratängen snabbt blir färdig. Den milda currysåsen gör gratängen barnvänlig men inte tråkig, och dessutom är ingredienserna tydligt separerade i distinkta bitar vilket brukar uppskattas av de minsta. En familjefavorit!

Kyckling med curry och ris

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 4 dl kokt ris
  • 400 g kycklingfilé
  • paprika, valfri färg
  • 1 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1 msk gul curry
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 krm salt
  • 0 kg babyspenat eller sallad till servering

Instruktioner

  1. Bred ut riset på botten av ugnsformen. Lägg kycklingfilébitarna ovanpå, krydda dem med salt.
  2. Smält smöret och tillsätt curry och rör om. Addera kycklingfond, grädde och vatten. Koka upp och sjud såsen några minuter.
  3. Blanda majsstärkelse med 2 msk vatten. Rör ner redningen i såsen och koka upp. Smaka av med salt.
  4. Häll över såsen över riset och kycklingen.
  5. Skär paprikan i bitar och lägg ovanpå.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 °C i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.