Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
35 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
2
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 800 g kycklingvingar
- 1 blomkål
-
½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tacokryddblandning (28 g)
- 1 röd chili, finhackad
Dippsås
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 msk tomatpuré
- 2 krm paprikapulver
- 1 krm chilipeppar
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk citronsaft
- 0 kg salt och svartpeppar
Servering
- 2 paprikor, gärna olika färg
- ½ gurka
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Dela blomkålen i mindre bitar och lägg tillsammans med kycklingvingarna på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra.
- Smält smöret och blanda med tacokrydda och chilin. Pensla blomkål- och kycklingbitarna med marinaden.
- Tillaga i övre delen av ugnen cirka 35 minuter.
- Blanda ingredienserna till dippsåser. Salta och peppra.
- Skär gurka och paprika i stavar
- Servera kycklingvingarna med dippsås och grönsaksstavar.
Till recepten
Dela recept