Kycklingvingar i ugn

Kycklingvingar i ugn

Kycklingvingar i ugn

Ugnsstekta kycklingvingar med tacotouch passar lika bra till vardagsmiddag som till helgmyset med familjen. Servera med grönsaksstavar och dippsås gjord på Valio lätt crème fraiche.

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

800 g
kycklingvingar
1 st
blomkål

Marinad

½ dl
Valio Laktosfri smör (smält)
1 st
tacokryddblandning (28 g)
1 st
röd chili

Dippsås

200 g
1 msk
tomatpuré
2 krm
paprikapulver
1 krm
chilipeppar
1 st
vitlök
1 msk
citronsaft
svartpeppar
salt

Servering

2 st
paprika
½ st
gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °C grader.
  2. Lägg kycklingvingarna och blomkål i små buketter på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda smör och kryddblandning i en skål. Pensla blandningen över kycklingvingarna och blomkålen. Skär chilin i småbitar och strö på.
  4. Tillaga i övre delen av ugnen cirka 35 minuter.
  5. Gör en dippsås av crème fraiche, tomatpuré, vitlök, kryddor och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär gurka och paprika i stavar
  7. Servera kycklingvingarna med dippsås och grönsaksstavar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.