Kycklingvingar i ugn

Kycklingvingar i ugn

Kycklingvingar i ugn

Ugnsstekta kycklingvingar med tacotouch passar lika bra till vardagsmiddag som till helgmyset med familjen. Servera med grönsaksstavar och dippsås gjord på Valio Crème fraiche salsa som spetsats med vitlök.

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

800 g
kycklingvingar
1 st
blomkål

Marinad

½ dl
Valio Laktosfri smör (smält)
1 st
tacokryddblandning (28 g)
1 st
röd chili

Servering

200 g
Valio Laktosfri crème fraiche Salsa 12%
1 st
vitlök
1 msk
olja
½ st
gurka
2 st
paprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °C grader.
  2. Lägg kycklingvingarna och blomkål i små buketter på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda smör och kryddblandning i en skål. Pensla blandningen över kycklingvingarna och blomkålen. Skär chilin i småbitar och strö på.
  4. Tillaga i övre delen av ugnen cirka 35 minuter.
  5. Gör en dippsås av Valio crème fraîche salsa, vitlök och olja. Skär gurka och paprika i stavar.
  6. Servera kycklingvingarna med dippsås och grönsaksstavar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.