Laktosfri ost och skinkpaj

Laktosfri ost och skinkpaj

Laktosfri ost och skinkpaj

Laktosfri ost och skinkpaj

Paj hör hemma i en välfylld picknickkorg och går dessutom att förbereda dagen innan. Denna goda paj är dessutom helt laktosfri och är därmed ett bra val vid knytkalas, studentskivor eller middagsbjudning!

6 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

3 dl
Vetemjöl
100 g
2 msk
Kallt vatten
100 g
Kokt skinka
2 dl
Broccolibuketter
2 dl
Parmesan (färskriven lagrad, naturligt laktosfri)
3 st
Ägg
3 dl
1 dl
½ tsk
Salt

Gör så här

  1. Mixa smöret med mjölet i en matberedare med knivtillsats. Mixa sist i iskallt vatten.
  2. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp 1 timme.
  3. Kavla ut och klä botten av en pajform med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel, låt stå i kylen 30 minuter. Baka sedan av i ugn 200°C, 15 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och ost.
  5. Skär skinkan i strimlor och blanda i.
  6. Dra några tag med pepparkvarnen.
  7. Sprid ut broccolin jämnt över pajdegsbotten (använd gärna fryst broccoli men låt den tina och rinna av innan), häll över äggblandningen.
  8. Ställ in i ugn i ytterligare 30 minuter tills den stannat, känn genom att trycka försiktigt på ytan.
  9. Låt svalna något innan servering.
  10. God både kall och varm!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.