Fortsätt till innehållet
Laktosfri ost- och skinkpaj

Laktosfri ost- och skinkpaj

Paj hör hemma i en välfylld picknickkorg och går dessutom att förbereda dagen innan. Pajen är god att äta kall som ljummen, gärna serverad med en fräsch sallad. Denna goda paj är dessutom helt laktosfri och är därmed ett bra val vid knytkalas, studentskivor eller middagsbjudningar.

Laktosfri ost- och skinkpaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 msk kallt vatten
  • ägg
  • 3 dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 dl parmesanost, grovriven
  • 100 g kokt skinka
  • 2 dl broccolibuketter
  • ½ tsk salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Mixa smöret med mjölet i en matberedare. Mixa i iskallt vatten till slät deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 1 timme.
  2. Kavla ut och lägg degen på botten av en pajform med löstagbar botten. Nagga med en gaffel, låt stå i kylen 30 minuter.
  3. Baka i 200°C, 15 minuter.
  4. Vispa under tiden ihop ägg, grädde, mjölk och ost. Strimla skinkan och blanda ned. Salta och peppra.
  5. Sprid ut broccolin jämnt över pajdegsbotten och häll över äggblandningen.
  6. Baka pajen i ytterligare ca 30 minuter tills den stannat, känn genom att trycka försiktigt på ytan.
  7. Låt svalna något innan servering.
  8. Tips: använd gärna fryst broccoli men låt den tina och rinna av innan

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.