Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
45 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
4.5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 dl vetemjöl
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk kallt vatten
- 3 ägg
-
3 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl parmesanost, grovriven
- 100 g kokt skinka
- 2 dl broccolibuketter
- ½ tsk salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Mixa smöret med mjölet i en matberedare. Mixa i iskallt vatten till slät deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 1 timme.
- Kavla ut och lägg degen på botten av en pajform med löstagbar botten. Nagga med en gaffel, låt stå i kylen 30 minuter.
- Baka i 200°C, 15 minuter.
- Vispa under tiden ihop ägg, grädde, mjölk och ost. Strimla skinkan och blanda ned. Salta och peppra.
- Sprid ut broccolin jämnt över pajdegsbotten och häll över äggblandningen.
- Baka pajen i ytterligare ca 30 minuter tills den stannat, känn genom att trycka försiktigt på ytan.
- Låt svalna något innan servering.
- Tips: använd gärna fryst broccoli men låt den tina och rinna av innan
Till recepten
Dela recept