Fortsätt till innehållet
Lax med vitlöks- och örtsås

Lax med vitlöks- och örtsås

En lättlagad sås som påminner om tsatsiki blir ihop med varmrökt lax en lättlagad sommarmåltid. Såsen blir mild och krämig med créme fraiche istället för yoghurt. Koka gärna några färskpotatisar till och servera med en krispig sallad.

Lax med vitlöks- och örtsås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ½  gurka
  • ½ tsk salt
  • vitlöksklyfta
  • 200 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 tsk strösocker
  • 0 kg svartpeppar
  • 1 kruka färska örter som mynta, dill eller krasse
  • 600 g varmrökt lax

Instruktioner

  1. Riv gurkan grovt och lägg i en sil med saltet. Låt överflödig vätska rinna bort ca 15 minuter.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Krama ur gurkan och blanda med vitlök och créme fraiche. Krydda med socker och peppar.
  3. Tillsätt örter t ex mynta, dill eller vattenkrasse efter smak.
  4. Servera med den rökta laxen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.