Fortsätt till innehållet
Limedoftande grillad laxfilé

Limedoftande grillad laxfilé

Lättlagad grillad lax med god smak av lime. Grilla laxen så att den har en rosa kärna och låt den vila ca 10 minuter så får du en jämnt saftig fisk.

Limedoftande grillad laxfilé

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 kg laxfilé
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk vitpeppar
  • lime, finrivet skal och saft
  • 0 kg dill, finhackad

Instruktioner

  1. Lägg laxen i folie. Salta och peppra.
  2. Strö över rivet limeskal och pressa över limesaften.
  3. Grilla i ca 15 minuter eller tills laxen är klar
  4. Garnera med hackad dill.
  5. Servera med t ex vitlök- och örtdressing, färskpotatis och sallad.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.