Fortsätt till innehållet
Ljuvlig smörgåstårta

Ljuvlig smörgåstårta

En smörgåstårta är en riktig klassiker på större bjudningar som examensfester eller födelsedagskalas. Denna ljuvliga smörgåstårta är gjord på smakrik kavringsbotten och räkor.

Ljuvlig smörgåstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

Fyllning

Garnering

  • 0 kg rädisor
  • 0 kg cocktailtomater
  • 0 kg dill

Instruktioner

  1. Fäst bakplåtspapper i botten av en pajform med löstagbar kant (ca 22 cm Ø).
  2. Smält smöret i en kastrull. Mixa brödet i en matberedare, tillsätt smulorna i det smälta smöret och blanda väl. Tryck ut brödmassan i pajformen och ställ kallt.
  3. Blanda crème fraiche, färskost, citronsaft, dill, gräslök och dijonsenap i en bunke. Salta och peppra. Grovhacka räkorna och blanda ned.
  4. Vispa grädden fast och vänd ner i räkblandningen.
  5. Bred ut blandningen över kavringsbotten och låt stå i kylskåpet minst 2 timmar, men gärna över natten.
  6. Garnera med fint skurna rädisor, cocktailtomater och dill innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.