Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 250 g kavring
-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Fyllning
-
400 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
200 g
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 2 tsk citronsaft, pressad
- 3 msk dill, hackad
- 4 msk gräslök, hackad
- 2 tsk dijonsenap
- 300 g räkor
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk salt och svartpeppar
Garnering
- 0 kg rädisor
- 0 kg cocktailtomater
- 0 kg dill
Dela recept
Instruktioner
- Fäst bakplåtspapper i botten av en pajform med löstagbar kant (ca 22 cm Ø).
- Smält smöret i en kastrull. Mixa brödet i en matberedare, tillsätt smulorna i det smälta smöret och blanda väl. Tryck ut brödmassan i pajformen och ställ kallt.
- Blanda crème fraiche, färskost, citronsaft, dill, gräslök och dijonsenap i en bunke. Salta och peppra. Grovhacka räkorna och blanda ned.
- Vispa grädden fast och vänd ner i räkblandningen.
- Bred ut blandningen över kavringsbotten och låt stå i kylskåpet minst 2 timmar, men gärna över natten.
- Garnera med fint skurna rädisor, cocktailtomater och dill innan servering.
Till recepten
Dela recept