Fortsätt till innehållet
Lyxig ostpaj toppad med löjrom och crème fraiche

Lyxig ostpaj toppad med löjrom och crème fraiche

Pajen räcker till ca 20 personer på en buffé eller som ett snacks för ca 40 personer.

Lyxig ostpaj toppad med löjrom och crème fraiche

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajdeg

  • 300 g
    Valio Laktosfri smör, kallt
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 7 dl vetemjöl
  • 0 kg salt
  • ⅔ dl vatten, iskallt

Fyllning

  • 500 g ost, lagrad
  • ägg
  • 6 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg salt

Topping


Instruktioner

Pajdeg

  1. Tärna smöret och lägg i en matberedare tillsammans med mjöl, vatten och salt. Mixa snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen med lite mjöl och klä en långpanna med den.Frys pajskalet ca 20 minuter för att förhindra att det glider ner vid gräddning.

Fyllning

  1. Värm ugnen till 175°C. Riv osten och lägg i pajskalet. Vispa ägg och grädde lätt med en nypa salt. Häll ner äggstanningen i pajskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter till pajen stannat. Låt pajen svalna.

Topping

  1. Toppa pajen med crème fraiche, löjrom, potatischips, gräslök och små dillkvistar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.