Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
4.8
stjärnor av fem
5 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajdeg
-
3 dl
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 7 dl vetemjöl
- 0 kg salt
- ⅔ dl vatten, iskallt
Fyllning
- 500 g ost, lagrad
- 6 ägg
-
6 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg salt
Topping
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 4 dl löjrom
- 6¼ dl potatischips
- ½ dl gräslök, hackad
- 0 kg dillkvistar
Dela recept
Instruktioner
Pajdeg
- Tärna smöret och lägg i en matberedare tillsammans med mjöl, vatten och salt. Mixa snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen med lite mjöl och klä en långpanna med den.Frys pajskalet ca 20 minuter för att förhindra att det glider ner vid gräddning.
Fyllning
- Värm ugnen till 175°C. Riv osten och lägg i pajskalet. Vispa ägg och grädde lätt med en nypa salt. Häll ner äggstanningen i pajskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter till pajen stannat. Låt pajen svalna.
Topping
- Toppa pajen med crème fraiche, löjrom, potatischips, gräslök och små dillkvistar.
Till recepten
Dela recept