Fortsätt till innehållet

Nachos

Gratinerade nachos är perfekt till fredagsmyset. Den här är uppgraderad med avokadokräm, koriander och picklad rödlök. Jalapeño och lime är gott till den som vill ha både hetta och syra. Snabblagat, gott och dessutom helt vegetariskt!

Nachos

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Gratinerade nachos

  • 1 paket Valio Oddlygood® Veggie grated mozzarella flavour
  • 200 g nachochips
  • 1 dl majs
  • 1 dl svarta bönor

Avokadokräm

  • ½ dl oddlygood® Dream Fraiche
  • avokado, mosad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • lime, saften från
  • 0 kg salt och svartpeppar

Topping

  • 0 kg picklad rödlök
  • 0 kg jalapeño, skivad
  • 0 kg limeklyftor
  • 0 kg färsk koriander

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg chipsen på en plåt och varva med majs, svarta bönor och Oddlygood® Veggie grated mozzarella flavoured.
  3. Låt osten smälta i ugnen i ca 10-15 minuter.
  4. Blanda samman ingredienserna till avokadokrämen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Toppa chipsen med avokadokräm, picklad rödlök, chili, lime och koriander.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.