Fortsätt till innehållet

Nudelwok

En nudelwok med fisk är kanske inte det vanliga på middagsbordet men denna kommer garanterat att bli en favorit. Fisken marineras i bla teryaikisås och fisksås, som är klassiska asiatiska såser. Vill du ha ännu mer smak kan du tillsätta lite riven ingefära.

Nudelwok

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g nudlar
  • morot
  • 200 g kål
  • chili
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk teriyakisås
  • 2½ dl oddlygood® Easy Cooking
  • 0 kg färsk koriander och limeklyftor

Marinad till fisken

  • 1 msk teriyakisås
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk fisksås
  • 400 g benfri fisk, t ex lax eller torsk

Instruktioner

  1. Blanda marinadens ingredienser i en skål. Skär fisken i bitar och lägg ner. plastpåse och blanda. Låt marinera medan resten tillagas, gärna lite längre.
  2. Lägg nudlarna i en skål med kallt vatten.
  3. Skala moroten. Strimla kål, morot och chili. Woka i olja i 5 min. Tillsätt de avrunna nudlarna, teriyakisåsen och havregrädde. Blanda och låt stå på plattan på låg värme.
  4. Stek fisken snabbt i en panna med lite olja tills den är genomstekt. Häll över marinaden och låt den absorberas.
  5. Garnera med koriander och limeklyftor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.