Fortsätt till innehållet
Palak Paneer med tofu

Palak Paneer med tofu

Palak Paneer är en klassisk indisk rätt som man kan variera i både styrka och smak. Och även i innehåll då denna är helt vegansk med tofu istället för den indiska färskosten - paneer. Palak Paneer passar mycket bra tillsammans med ris, en klick Dream Fraiche på sidan och ett nygräddat naanbröd.

Palak Paneer med tofu

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök, finhackad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk garam masala, kryddblandning
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 2 tsk koriander, malen
  • 1 tsk gurkmeja, malen
  • 200 g tomater, krossade
  • 200 g spenat, fryst
  • 125 g tofu
  • 2 dl oddlygood® Dream Fraiche
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Fräs löken i oljan i en gryta några minuter tills den mjuknar.
  2. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut under omrörning.
  3. Tillsätt tomaterna och spenaten. Koka upp och koka några minuter.
  4. Skär tofun i kuber och tillsätt med dream fraiche. Låt allt blir varmt. Smaka av med salt.
  5. Servera med ris och en klick dream fraiche.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.