
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Totalt
20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 200 g pancetta
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ½ tsk chiliflakes
- 3 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 100 g parmesanost, riven
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 350 g pasta
- 0 kg svartpeppar, nymalen och olivolja
Dela recept
Instruktioner
- Tärna pancettan fint och stek den knaprig i en stekpanna. Ta upp pancettan och lägg på en hushållspapper och låt fettet ligga kvar i stekpannan.
- Skala och hacka löken och vitlöken fint. Stek dem mjuka i fettet från pancettan, ca 5 minuter på medelvärme.
- Tillsätt chiliflakes och tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt krossade tomater och sjud ca 10 minuter. Rör ner grädden och 3/4-delar av osten i pannan. Rör om tills osten har smält.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1,5 dl och blanda med såsen. Vänd ner pastan i såsen och späd med pastavatten till lagom konsistens.
- Toppa med pancetta, resten av osten, nymalen peppar och lite olivolja. Garnera gärna med färsk basilika.
Till recepten
Dela recept