Fortsätt till innehållet
Pastasallad med lufttorkad skinka

Pastasallad med lufttorkad skinka

Njut av en enkel och god pastasallad med lufttorkad skinka som rostats krispig tillsammans med grönkål. Kålen är full av nyttigheter och blir lite lättare att äta när den får lite värme på sig. Salladen går bra att förbereda men blanda ingredienserna precis innan servering.

Pastasallad med lufttorkad skinka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g pasta, t.ex. penne
  • 2 dl
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök
    Valio laktosfri cream cheese är en krämig färskost med smak av vitlök. Passar utmärkt som…
    Valio Laktosfri cream cheese vitlök 23% 200 g
  • rödlök
  • ½  zucchini
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g grönkål
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1 msk olivolja
  • 0 kg salt
  • 0 kg citron

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
  3. Blanda pastan med cream cheese.
  4. Skala och skiva löken tunt, skiva zucchinin och dela tomaterna.
  5. Ta bort den hårda mittstocken från grönkålen. Riv resten fint och blanda med olivolja och salt.
  6. Blanda grönkål med skinka på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugn ca 10 minuter tills grönkålen är krispig. Rör en gång under tiden.
  7. Blanda alla ingredienser till en sallad och lägg på ett fat. Garnera med citronklyftor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.