Fortsätt till innehållet
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

På julen passar en frusen cheesecake med pepparkakssmak extra bra till kaffet eller till julbordet. Ett knaprigt lager pepparkakor överraskar i mitten av kakan. Garnera kakan som en tiramisu, med ett generöst lager av kanel- och kakaopulver.

Pepparkakscheesecake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

Fyllning

  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • kanelstång
  • kryddnejlikor, hela
  • ¼ tsk ingefära, malen
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost

Garnering

  • 2 msk kakao
  • ½ tsk kanel, malen

Instruktioner

Botten

  1. Krossa pepparkakorna fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut på botten av en form (ca 24 cm ø) klädd med bakplåtspapper.
  2. Värm hälften av grädden och kryddorna i en liten kastrull. Låt det koka på svag värme i ca 8 minuter. Ta bort från värmen och ta upp kanelstången och kryddnejlikan. Låt svalna.
  3. Dela äggen i gulor och vitor.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum en skål.
  5. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt färskost och rör till en jämn smet.
  6. Blanda den svalnade grädden med resten av grädden och vispa fast. Vänd ner i färskost- och äggblandningen och vänd sist ner äggvitorna.
  7. Häll hälften av smeten i formen. Strö pepparkakssmulor ovanpå, lämna kanterna (ca 2 cm) tomma. Häll på resten av smeten, börja från kanterna mot mitten. Fyll ända upp.
  8. Frys i minst 3 - 4 timmar.
  9. Sikta kakao och kanel och ner i pepparkaksformar till dekoration. Ta försiktigt bort formarna. Lägg upp på ett serveringsfat.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.