Fortsätt till innehållet

Pesto

Pesto passar som smaksättning till många rätter. Servera den till bröd, som sås till pasta eller som dressing till en sallad. Här bjuder vi på ett lite annorlunda pestorecept där cream fraiche och mandelmjöl bidrar med krämighet och fräschör.

Pesto

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl basilika
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1⅔ dl lagrad ost, riven
  • ½ dl olivolja
  • 2 tl vitlöksklyfta
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0 kg salt

Instruktioner

  1. Mixa basilika och resten av ingredienserna. Låt vila i kylen en stund.
  2. Servera tillsammans med nykokt pasta eller ställ fram på bordet som tillbehör.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.